W dossier!

Gudmundur

/http://www.youtube.com/watch?v=AsE7qch2XQc/


Pokazujecie twarze — że ja chcę pępki!

I nie wiecie naprawdę, co chcą lustrować?

Dla mnie to nic dziwnego. Otwory kluczem


Podparte znakami jaskółcze gniazda

nie do wyburzenia leżą w pośrodku

miasta — jak stolica encyklopedią


'Anima' wam wręczy częścią deski,

by od początku pozapadane dachy

nie były wsią, a pokręcone uliczki

wskazały drogę ku autostradom

na przeżegnanie wszystkim gapiom

w narożnikach słowem honoru


Nie będziecie małpami w cyrku;

gipsującymi połowy domu

czymś, co zabiły i wskrzeszają

odnową gliny smutki z ulgą


Ustawią cię odpuszczeniem;

odpowiednio z win głupoty

dostaniesz to między oczy

nie myślą — piknięciem nutki

do życia poczujesz nawrót!


'Opisze wam historię ktoś,

kto o prawdę nie prosi!'

Gudmundur
Gudmundur
Wiersz · 21 października 2024
anonim
  • Gudmundur
    Mithril! Masz rację, za jaką dziękuję!
    I słusznie prawisz z ''w'' , co według mnie nie jest zbyteczne i wymaga natychmiastowej poprawki, zwłaszcza w tym fragmencie tekstu podając rozwiązaniem. Muszę to przemyśleć, zanim to wydam za pośrednictwem ''w'' , jeśli się na to zgodzą. Strażnicy...

    Pozdrawiam cię!

    · Zgłoś · 3 godziny temu
  • Mithril
    "leżą w pośrodku"

    .."w" raczej zbyteczne.

    · Zgłoś · 14 godzin temu