.

Magda

Skrzypiące liście pod stopami jak

Jesienne szepty o naszej miłości.

Niech twój głos tuli mnie do snu

Gdy w ciebie schowana spokojnie zasypiam.

Szukaj ust stęsknionych, zesztywniałych od niepocałunków.

Dotknij warg wargami aż przypomną sobie twój smak.


Księżycowa pełnia jak

Oczy przepełnione miłością.

Bliskość oddechów, znajome uczucia

Serce pragnące jeszcze więcej.

Nie muszę cię już szukać,

Zawszę jesteś na wyciągnięcie dłoni.



Pola lawendowe jak

Ciepłe dłonie sunące po moim ciele

Zanurz je we mnie

Aż rozpłynę się cała w pół mroku.

a gdy dzień nastanie

Poskładaj mnie, abym na nowo mogła się w tobie zatracić.


Magda
Magda
Wiersz · 21 października 2024
anonim
  • Sigma Videos
    Jak na moje niepoetyckie oko brak zastrzeżeń. Podoba mi sie początek.

    · Zgłoś · 5 godzin temu
  • Mithril
    ...genialny tytuł, taki niespotykany.

    · Zgłoś · 14 godzin temu