Jestem listonoszem.
Niosę kolorowe :
listy, pocztówki…
Uśmiecham się,
pozdrawiam wszystkich.
Oczekuje ktoś :
pomocy, sympatii.
Pogodnej frazy…
Temu serce bije…
Uśmiecham się,
pozdrawiam wszystkich.
Wiatr wieje, deszcz pada,
albo świeci słońce.
Chodzę po świecie.
To mnie zachwyca.
NO!