Listonosz

Konrad Koper

Jestem listonoszem.

Niosę kolorowe :

listy, pocztówki…


Uśmiecham się,

pozdrawiam wszystkich.


Oczekuje ktoś :

pomocy, sympatii.

Pogodnej frazy…


Temu serce bije…


Uśmiecham się,

pozdrawiam wszystkich.


Wiatr wieje, deszcz pada,

albo świeci słońce.


Chodzę po świecie.



Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 21 października 2024
anonim