Tylko dusza niebo czuje...

Irena Świerżyńska

uniesiona

wielkim duchem - szukam, szukam

blasku nieba.


ono widzi - tak mówili

w głębi zawsze prawda miga


nie

otwieraj

może - tyciu - zrób szczelinę


zaraz huknie - to - nie tobie

samą piankę zbiorę sobie


resztę

znajdziesz


z w ciemnym rowie....

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 października 2024
anonim