Korytarz, Poezji.

Jakub Zoltowski

Powiedz mi,

Say what ?


Chciałabym rzec.


Oczy w czerni.

Krew na zębach.

Cichy.


Noc w czerwieni,

Dzień w granacie.

Tłumacz


Powiedz w prost.

Nie na 4-ch

bez, Bezy.


Widziałam w dzieciństwie

Bezy,


w czerni łaki

W nocy


Zamknij oczy.











Jakub Zoltowski
Jakub Zoltowski
Wiersz · 25 października 2024
anonim