5 minut sławy-skra

mariusz trybus

                                        

                                   Matką jej energia, Ojcem płomień skrżący 

                          jej naturą taniec Pośród fal gorących.

                                                              ☆

                                   Zrodzona w euforii Energicznej pieśni

                          Chorałem co blasku- wen ,odkrywa treści

                                                              ☆

                                   Niczym gwiazda pospołu lśni Wśród Dziatw gawiedzi

                           By swym lśniącym blaskiem,postronnych uprzedzić               

                                                               ☆

                                   wzbić się,wznieść się ponad, byle wyjść z szeregu

                           By choć końcem nosa w tym zwyciężyć biegu.

                                                               ☆

                                  Ale po co? dlaczego? W imię czego się ciska?

                          Blasku przecież jest moment.

                          Gwiazdą -skra z ogniska.


mariusz trybus
mariusz trybus
Wiersz · 30 października 2024
anonim
  • Mithril
    "skrżący"........................?
    "wzbić się,wznieść się".........................pleonazm

    w tych archaizujących kocopołach z dowolnością stosowania lub nie spacji.

    · Zgłoś · 5 dni