Gwiazdy nie ściągają nikogo z listy

Gudmundur

[ https://www.youtube.com/watch?v=rRlFj1ovGLs ]

______________________________________________

Identyfikacja nie jest prawdziwa,

więc samym pojęciem: rasa w ogóle

istnieje. Tylko całością, po prostu innym

odcieniem cholernego kosmosu

jesteśmy — częściami z melaniny


To wszystko, czym nadal jesteśmy!

Gdzie tkwiąc? Różnicą między nas;

Helikopter zrzucił ciasto podziałem,

dzieląc kontynent na sześć kultur


Siódmym 'Saola' przywraca sens

każdemu istnieniu, na podstawie

którego całokształt wzmocni więzią


Nie w styl życia ani w kolor skóry,

lecz sumą ilości są ćwiartki chleba;

pieniędzmi z nieba, co przeleżały

prawdziwe chwile w koncie bankowym


Zaczniesz dostrzegać bez fałszu,

z 'Cannoli' na ławkach prawdą,

od strony — pośrodku w cieniach


By w końcu, twe migawki mogły

docenić kolejne skoki do pokoju

''W dossier''

Gudmundur
Gudmundur
Wiersz · 3 listopada 2024
anonim