Tu - bez miary...

Irena Świerżyńska

Jest to - Coś

wiruje

goni i przygładzi z jednej strony


ale zawsze trzyma ramy

takie - geny.


Z drugiej - Oś - też kręci i napędza

ostre

tryby


czasem stoi

czasem leży


cała masa spadnie z czasem

tyle - tego z ambarasem


tu - bez miary...


Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 listopada 2024
anonim