Och - te kapcie...

Irena Świerżyńska

Jeszcze puka

jeszcze stuka - szpilki lubi


może

kiedyś szurać będzie


wczoraj kapcie były ciasne

a - dziś stopy trochę cieńsze


może nieco zasuszone

może trochę odstawione


szorstkie - drapie


kiedyś taniec - bieg po tacę

teraz - ciepło - na kanapie


jest - Ktoś

lubi i przytrzyma

tu nie straszna będzie Zima...



Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 listopada 2024
anonim