Utracona miłość

Krzysztof Wesołowski

W myślach mam twój ostatni pocałunek

Słodki jak pszczeli miód smak warg

Niezapomniany jak na okazję podarunek

Nie kryję do Ciebie urazy ani skarg


Równie dobrze nie chowam złości

Bo lata lecą a Ty jesteś dla mnie ważna

Pomimo tylu kłótni i scen zazdrości

Jest to sprawa nade wszystko poważna


Chcę od serca powiedzieć że kocham Cię

Bez względu jak między nami było

Jesteś moją perełką więc nie mów mi nie

Z Tobą o wiele lepiej by mi się żyło


Chcę powiedzieć na głos że tęsknię

Pragnę Cię mieć z powrotem przy sobie

Tylko o Tobie w nocy namiętnie śnię

Lecz wiem że ta miłość leży już w grobie...



Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 6 listopada 2024