Przechwalali się kto :

Konrad Koper

Okrągły, regularny, prosty;

kto nie przecina się w nieskończoności.

Wszyscy wychwalali swą prostotę.


Jednakże przestrzeń – geometria

jest zakrzywiona !


Z krzywizny może powstać prostota ?





Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 7 listopada 2024
anonim