*** (piosenki o miłości i poziomki XLVIII)

Andrzej Feret

*** (piosenki o miłości i poziomki XLVIII)


(można na przekór zakopać wszystko)


lato jesienne

indiański hit

które z uporem wpisuję w słowa

aż cisnę kluczem wiolinów sztych

i kluczem basów otworzę kogoś

by wśród wieczorów nie stracić z oczu

czego zabraknie

gdy spojrzą w odrzwia


głos więc odnajdzie

to co jest duch

pośród muzyki napisze młodość

że wśród nagości zjawi się syn

z fantazją aby postraszyć owo

gorzkim co błaznem albo też to, it?

co nie pozwala

zaistnieć słowom


10 listopada, 2024

Andrzej Feret




Andrzej Feret
Andrzej Feret
Wiersz · 13 listopada 2024