Katerin

Yaro

idziesz drogą piaszczystą

trawy łaskoczą stopy

piasek miedzy palcami


pamięć i wspomnienia

zapisane w kamieniach

w bursztynie złota łza


w sadach i lasach brakuje

mi ciepła twojego głosu


nasłuchuję

czekam na dotyk

pieszczoty

doprowadzają do ochoty

by żyć i życie dać


przyjdź wraz z nocą

opuść zasłony

chmury zasłaniają

błękit nieba


bądź tą jedyną

która kocha

która czuwa

czeka na męża

Yaro
Yaro
Wiersz · 15 listopada 2024
anonim