Tej, która kochała

Piotr Dmitrzak



Tej, która mnie pokochała

i pod sercem nosiła,

co wiary przykład dała

i obok w potrzebie była.

Tej, która mówiła

proste i mądre słowa,

płakała gdym Jej nie słuchał,

czy papierosów próbował.

Tej, która na różańcu

do Boga wznosiła modły,

gdy dzieci były w potrzebie,

gdy je dotykał los podły.

Tej, która wszystko do końca,

znosiła w swym sercu cierpliwie,

„Zdrowaś” posyłam do nieba,

by żyła tam wiecznie, szczęśliwie!


Autor: Piotr Dmitrzak

Rybnik 1.02.2022 r.



Piotr Dmitrzak
Piotr Dmitrzak
Wiersz · 16 listopada 2024
anonim