O wspomnieniu, życiu i miłości

Igor Stasiak

Czy wspomnienie jest nieprawdą?

Czy życie nie jest bajką do której wkradły się okrucieństwa?

I czy miłość nie jest fikcją?


Dużo pytań a tak mało odpowiedzi

Bo jak wyjaśnić coś co się nie spełni albo spełnić się nie może?

Tak jak wspólnie wspomnienie o pewnej porze

i o marzeniu które nigdy się nie spełni


Bo co jeśli miłość była tylko nieprawdą ułożoną w mej głowie?

Szczęściem stworzonym aby uciec od problemów?

Uczuciem wymyślonym bez odwzajemnienia?


Tyle pytań a tak mało wiedzy i odpowiedzi


Igor Stasiak
Igor Stasiak
Wiersz · 17 listopada 2024
anonim