Literatura

Kaskada sentymentow (wiersz)

Misiek

"Jestesmy tym, co stracilismy" Amores Perros
Krzyczy cisza, szemrze koszmar
Rozedrgany przedświt wieczora
Co dziś nie jest zapomniane
Jutro będzie ością w ustach, zdjęcie, ością
w ustach, zdjęcie bieleje, ością
w ustach. Zegarom pękają tarcze
wstający ptak atakuje śpiewaniem
bezbronnym bezwładem spada dno w ciało
Płacz rzuca się grochem w ścianę, kroki, grochem
w ścianę, wszędzie jej kroki, grochem
w ścianę.
Nie ma!
Nie ma!!
Nie ma!!!
Nie ma.
Komar kości ma przekrwione
krążąc nad zniewolonym bastionem
zasieki spowija pamięć - tylko gaz
jest stanem wolnym, stanem
wolnym, stanem wolnym.


słaby 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Brodacz 3 maja 2002, 23:23
ten wierszyk warsztatowo jest nawet przyzwoity
Maciuś vel inaczej 28 czerwca 2002, 19:09
bardzo wizyjny [sic!], obrazowy - trafia w głowę...
dobra robota, tylko będę musiał popatrzeć, na jakiej zasadzie, są te powtórzenia rozmieszczone...
pomyśleć...ech...
netah 3 lipca 2002, 16:48
czytałem kilka wierszy "zrobionych" podobnie, niestety były o klasę lepsze mimo, że to: "bezbronnym bezwładem spada dno w ciało" jest bdb, jednak calościowo=> tak sobie
Enge
Enge 9 lipca 2002, 11:43
tekst rzuca
na mózg, na wszystko, twoje , sobą
siebie
jest!!
jest!!
widzę
pulsuje rzednąc w powietrzu jak
nic jak coś bladość
skóry świadczy o wrażeniu, jakie na mnie robi kombinacja lingwistycznej poezji i swobodnych, aczkolwiek nie w głupiej kolejności ułożonych wyrazów tu i ówdzie się rymujących...
jakkolwiek
niczego sobie sobie w swojej klasie
w stanie wolnym też jestem więc
I like it
Enge
Enge 9 lipca 2002, 11:44
I like it, bo też tak umiem...
Gilbert 11 lipca 2002, 21:04
re: engage

pokaż, że umiesz
Enge
Enge 13 lipca 2002, 20:59
spojz powyzej, misiu
przysłano: 28 czerwca 2002

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca