PLASZCZYK

elMuerte

Założyłem nieprzemakalny
pastelowy płaszczyk.
Słońce będzie świeciło
przez najbliższe
kilka milionów lat,
mam więc trochę czasu
nim zmoknę.

Przechodnie patrzą ,
-patrzą na mnie
głupawym wzrokiem.
Na mnie, na mój
pastelowy płaszczyk,
- myślą:
Jaki głupi płaszczyk
elMuerte
elMuerte
Wiersz · 13 kwietnia 2000
anonim