kartka...

kruczek



Kartka...


Kartka papieru odrywa się
i leci...
A na kartce napis"już odeszła stąd"
niesiona wiatrem
wędruje swoją nadzieją
opada,wznosi się

Podąża za swoim
Obwija się wokół tłumu...
Tłumu ostatecznego
I dalej spełnia się
Marzy swoim czasem...
Czasem ponad wszystko

Wiedziona jest Tym
Wyjęta spod istnienia...
Istnienia Tamtego

A na kartce napis"już odeszła stąd"
Niesiona wiatrem
Wędruje swoją nadzieją
Opada,wznosi się

Muska o liście
Zaznacza swoje znaki...
Znaki ukryte

I zatacza łuk
Jest nad jasnością milczącą...
milczącą o przemijaniu

A ktoś podnosi wzrok
I patrzy na górę...
Górę najwyższą

A na kartce napis"już odeszła stąd"
Niesiona wiatrem
Wędruje swoja nadzieją
opada,wznosi się

On ją widzi
I schyla głowę pokornie...
Pokornie z milością

I jest niesiona muzyką
Nie spada na ziemię...
ziemię uczącą

Tylko leci i marzy
Bo wie o szczęściu...
Szczęściu najszczęśliwszym

A na kartce napis"juz odeszla stad"
Niesiona wiatrem
Wędruje swoją nadzieja
Nie opada,wznosi się...
kruczek
kruczek
Wiersz · 14 kwietnia 2000
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    debil
    nie podobal mi sie

    · Zgłoś · 20 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    debil
    zrob mi z polykiem

    · Zgłoś · 20 lat