Kiedy Rozsądek zasypia
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Ten mały ludek
Na lewym ramieniu siedzący
Czyżby zapomniał jaka jego powinność ?
Ma gryźć, kopać, krzyczeć
Gdy tylko wymykam się spod kontroli
Ten mały ludek
W zielonym płaszczyku
Nie wykonał zadania tej nocy
Czy oślepiły go srebrem gwiazdy?
A może muzyka uśpiła jego czujność?
Ten mały ludek
O imieniu Rozsądek
Zgubił siebie i mnie
W zapachu ognia i lasu
W powodzi jedwabiu i gipiury
Na wielkim balu ...
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz
·
22 września 1999