Chciałbym być dla Ciebie motylem
takim kolorowym lub tylko niebieskim
być dla Ciebie muzyką
śpiewać Ci piękne dźwięki
być dla Ciebie kwiatem,
którego podlewasz rano
albo wplatasz we włosy
albo całym bukietem stokrotek biało-złotych
być dla Ciebie poezją
wierszem być - tylko dla Ciebie
śłońcem być albo księżycem
lub lepiej całym niebem
Przystankiem być takim najlepiej Woodstock
być listem albo pocztówką
albo czasami wódką
być tym wszystkim dla Ciebie
i czym/kim byś jeszcze chciała
... lecz jestem tylko twym przyjacielem
... wybacz mi prosze mała