idę na pijatykę
sam sobie taki los zgotowałem
wybieram hulankę
zamiast świata z pękniętego nieba
lepiej się urżnąć
uchlać się do nieprzytomności
i zapomnieć
niż pamiętać o sarmackich przodkach
dumne durne plemię
spętane
przez trzy orły
czarne
nie zabierajcie nam ziem urodzajnych
nie zabierajcie nam ziem nieurodzajnych
z nich rodzą się nasze dzieci
muracha
Bardzo mi się podoba. Nasza sztuka powinna odzwierciedlać nas, nasze czasy i to co robimy. Blogi to teraz coś normalnego.
ad komentarza Maruchy: Połaczenie prozy i poezji....hmm, strasznie ciekawe. Wydaje mi się tylko, że byłoby lepsze, gdyby fragment "teatr" był napisany bardziej poetycko.