zachowaj się

october

Skrob skrob
W białą ścianę
Bialy tynk pod paznokciami
Na ustach krew
W źrenicy zmierzch
W martwicy utopisz ciało.
Na grób mnie kwiaty
Ludzie mi katy
Pod topór serce oddałem

I przyszłaś Ty
W sukni ozdobnej
Z gorącym czułości promieniem
I byłaś Ty
Jesteście wy
Szczęścia wam życzę
kochani

W ciemnicy kąt,
tam żar się tli
Z rozpaczą sam na sam
nie było rąk
nie było słów:
„wstań,
nie łam się stary”

Stał smutny ktoś
Na moście ktoś,
ludzie w górę patrzyli
Gdybym tam był
dał rękę: „chodź”
Pewnie jeszcze by był

Narodził się brud
Narodził się syf
Wiatr roznosi malarię
Na głodny brzuch
Uliczny chłód
lampy, kanały,
przystanki

Przyjaciel był
Przyjaciel znikł
bo „ludzie się zmieniają”
Zabrał ze sobą
przeszłości kawałek
Zaufania dmuchawce skonały

Za murem śnieg
co puchem kryje
rozległe kamienisko
Tam krzyż wśród drzew
Tam droga jest
Na drodze ślady krwi

Chodź chodź!
Wszak drzwiczki masz
Nagiej kości promienie
Nie będzie mnie tu
przez dłuższy czas
zachowaj po mnie wspomnienie
october
october
Wiersz · 3 czerwca 2002
anonim
  • october
    heeeeeeej siup..... to powinno być w piosenkach

    · Zgłoś · 22 lata
  • angel
    to ja ci melodie napisze i cie nakrece bedziesz tanczyl i spiewal i cie jeszcze przebierzemy ale tak poza tym to mnei sie podoba neiwiem jak inni ja wole herbate

    · Zgłoś · 22 lata
  • october
    hehheeh ... trzymam za słowo

    · Zgłoś · 22 lata
  • Endi
    Mi też się podoba - nawet bez tej przygrywki.

    · Zgłoś · 22 lata
  • Cyryl
    nie wiem dlaczego, ale pierwsze moje skojarzenie...to wiersz Tetmajera: "A kiedy będziesz moją żoną, umiłowaną, poślubioną, wówczas się ogród nam otworzy, ogród świetlisty, pełen zorzy. Rozdzwonią nam się kwietne sady...itd.

    · Zgłoś · 22 lata
  • anonim
    magdahet
    brawo! piękne jest i tyle

    · Zgłoś · 22 lata
  • przechodniu
    rym i rytm bez popadania w śmieszność- :)))))))

    · Zgłoś · 22 lata
  • AandT
    straszne, straszne grafomanstwo, kto to dal do czytelni?, kto to ocenil na niczego sobie? - straszne.
    Wywrota zaczyna tracic wiarygodnosc, po miesiecznej nieobecnosci jestem przerazony niskim poziomem wielu tekstow w czytelni.

    · Zgłoś · 22 lata