upadek

netah

pięknie tańczące motyle porywają mój smutek wypijając duszę
moja nowa lekkość unosi mnie nad światem
patrzę coraz śmielej i dalej wypuszczam myśli
to nie jest dobre
pora wracać

mój cieniu

śpiewne ptaki o kolorowych głosach tańczą na mojej głowie
ich dziwna radość odbiera mi stopy i dłonie
obcy aniołom na poły im jestem podobny
lecz pora wracać
to nie jest dobre

mój cieniu

zło odnajduję w tobie
zło odnajduję w sobie
i tęsknię do nieba
i nienawidzę jego łez
budząc się na posłaniu z piór
w środku codziennego piekła
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 12 głosów
netah
netah
Wiersz · 3 lipca 2002
anonim
  • Milena
    A ja się wyrażę. Wiecie co? Dla mnie waśnie netah jest najlepszym poetą (ale wyraz) na wywrocie. jego wiersze wydaj a mi się niesamowicie przemyślane (mimo, że się nie znam) i dałabym bardzo wiele żeby pisać tak jak on.
    tak to jest zazdrość ale i ogromny podziw.

    Dużo tu błędów ortograficznych narobiłam?

    · Zgłoś · 22 lata temu
  • dzarro
    "zło odnajduję" w tym wierszu. Złu na imię egzaltacja.

    · Zgłoś · 22 lata temu
  • nina
    częściej przyznaję się do "codziennych zbrodni wobec siebie i innych", dlatego wiersz mnie pokrzepił

    · Zgłoś · 22 lata temu
  • agnieszka
    potrzebuję nowej lekkości!

    · Zgłoś · 22 lata temu
  • Jerzy Tawłowicz
    ale może nie jest tak bardzo źle i warto czasem wracać - "mój cieniu"

    · Zgłoś · 22 lata temu
  • Jerzy Tawłowicz
    zło odnajduję w tobie
    zło odnajduję w sobie
    i myślę czasem - mój Boże !
    Co ja tu właściwie robię !!!!!!

    · Zgłoś · 22 lata temu
  • Enge
    netah jest mistrzem pointy- chyle czola

    · Zgłoś · 22 lata temu
  • Abaddon
    Netah nie jest znany? A teks rzeczywiście dobry...

    · Zgłoś · 22 lata temu
  • AandT
    to jest kolejny dobry tekst w czytelni. moze autor nie jest tak znany jak Alone (?) ale ten wiersz jest godny chwili uwagi i przeczytania uwaznie kilka razy. Napisze wiecej jak pojawi sie wiecj komentarzy.

    · Zgłoś · 22 lata temu