Literatura

Ja (wiersz)

onia

Odgrodzona od ludzi wielkim Murem
Oswajam sie z sobą
Nowa twarz...nowe włosy...nowe ręce...
Otoczona wielkim Murem
Robie małe kroczki do przodu...
Przystaje na chwilę
Spoglądam w oczy swoje

Wielki strach...ból...smutek...łzy
Podnosze wzrok
Zaglądam do swej wyobraźni
Przywołuje obrazy wspomnienia
Wkładam je do mego serca
Powoli pęka z braku miejsca...
Na palcach nosze obrazy
Malowane przez świat
W kolorze czerwonym...

słaby 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 kwietnia 2000

Inne teksty autora

Walka
onia
Wiatr
onia
My
onia
Mur
onia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca