Mówiłeś, że nie kochać mnie to grzech
Idź ! - konfesjonał jest przecież otwarty
Mówiłeś, że Boga nie ma
a on przyszedł powiedzieć mi dzisiaj
''dobranoc''
Mówiłeś, że jesteś święty
bo oczy masz jak niebo
A dzisiaj jest burza
Mówileś, że nadzieja
jest matką głupich
Myślałam, że mnie kochasz
ale to była tylko twoja matka
Jednakowoż brak też jakichkolwiek zgrzytów.
przeciętny więc