Erotyk
jesteś piękna
to wszystko
powinno wystarczyć
ale nie wystarcza i
wciąż mnożę słowa
dławię się myśleniem
kocham dotyk
chwile w zaciszu
zrozumienia błądzę
chodzę nieprzytomny
szukając z zapałem
metafor i porównań:
kolumn na których oprę
ciało tego wiersza -
uciszony pocałunkiem
zasypiam w pierzynie
ufności
tego właśnie pragnąłem
po długiej podróży
przez bagna sielanek wertepy
poematów zgubne manowce
symbolicznych strof
piękna dobra czułości
które istnieją
poza mną
bez szumnych sztandarów
słowa
Co za niepowazny komentarz.
Drogi Czytelniku - przeczytaj tekst uwaznie, potem poczytaj troche poezji chocby tej o jakiej ucza w liceum (zakladam ze reprezentujesz minimum ten poziom intelektualny)i przemysl swoje wypowiedzi.