prośba

Yalali

Dajcie mi dobro
zamknijcie
zabijcie mnie w nim na zawsze
jak w beczce pachnącej drewnem
wyrozumiało-brązowej

spragnione marzenia
wraz z martwym ciałem wrzućcie do wody

Wy wszystkie sprawy których nie rozwiążę
niewolnicy abstrakcji
nie każcie nic tłumaczyć
oczy szczęśliwe

z głębi mózgu nadpływające
dwie aksamitne ryby

pozwólcie im płynąć
nad dnem nieludzkich spraw
z nurtem przyciągających się serc
minąć
Yalali
Yalali
Wiersz · 26 czerwca 2002
anonim
  • jon pes
    zdecydowanie tak! tekst jest na tyle obiektywno-osobisty że jeśli ktoś ocenia na poniżej wartościowy nie powinien się uważać za poetę-

    · Zgłoś · 22 lata
  • kasumisakura-ka-na
    podoba mi się... bardzo podoba.

    · Zgłoś · 22 lata
  • AandT
    To jest doskonaly tekst. Jesli ktos nie rozumie tego wiersze a pisze niech przestanie pisac a zacznie wiecej czytac poezji. Do pisania powinien wrocic gdy zacznie rozumiec teksty jak ten powyzej.

    · Zgłoś · 22 lata
  • Anonimowy Użytkownik
    natalka
    to bylo bardzo fajne . pomoglo mi gratulacje

    · Zgłoś · 17 lat