kroki

Enge

jak okraść kieszeń
by nie czuła ręka

jak pogodzić dzisiaj
z planem postanowień

jak założyć maskę
przed odbiciem w lustrze

jak tuląc się w sobie
zwyciężyć potwory

jak osiągnąć cel
nie zdradzając drogi

wybranej sposobem
dziecinnej wyliczanki

Enge
Enge
Wiersz · 15 czerwca 2002
anonim
  • AandT
    tak, pytania pewnie i z odpowiedzia tylko po co katowac taka wyliczanka czytelnikow zamieszczajac ten tekst w czytelni?
    To jest wystarczajace dobre na wers lub dwa wiekszej calosci ale w formie jak powyzej ... hmm, zero poezji moim zdaniem!

    · Zgłoś · 22 lata
  • Enge
    dziekuje za sugestie... ale widzisz, ten text mi sie sam napisal do mysli: czy zawsze da sie oszukac siebie ze skutkiem pozytywnym... zawsze text polega na rozwinieciu jakiejs mysli i wlasnie to zrobilam. przeciez nie bede na sile pisala czegos w stylu "srali muszki bedzie wiosna, jose mario, kocham cie, jak bardzo, tak bardzo, kiedy, dzis wieczorem, a co z dzieckiem???" i ukladala do tego rymu, nie?

    · Zgłoś · 22 lata