miasto jak odpust
czuć atmosferę kiczu
sztuczne uśmiechy
wyuczone gesty
plastikowe "proszę"
plastikowe "dziękuje"
szczerość to banał
szczerość to agresja
szczerość to wada
zamienili buntowniczy krzyk
na przesłodzoną poezje
dis
Wiersz
·
21 października 2002
-
JAdziuNo cóż.Przeciętny.Nic odkrywczego.Zarówno w formie jak i treści.
-
dzarroDobra pierwsza fraza. Skutecznie zadeptana przez banał pozostałych.
-
przechodniu... i ty, disse, jestes najskutecznijeszym z tych, co zamieniają buntowniczy krzyk na przesłodzoną poezję
-
Crosssorry... krótkie ale męczące.
-
Nataliachce przekazać bardzo ważną myśl... o sztuczności dzisiejszych ludzi... może warsztat nie ten, więc nie porusza, ale ja niedawno myśłałam podobnie, więc dla mnie ważne, że ktoś prubuje sugerować takie tematy