Literatura

Kolejna zmarnowana kartka (wiersz)

vompierz

Czy te zdania mają sens ?
przelewam me mysli na papier
mając nadzieje, że ktoś je przeczyta
ujży śliczne środki stylistyczne
i uzna za wartościowe.

Co by na to powiedział Mickiewicz?
Wiecznie niezaspokojony Słowacki ?
czy inni ojcowie polskiej poezji ?
Widząc me "wartościowe" dzieła

Wystarczy sie wsłuchac...
w dziedzictwo zgnębionej duszy
naszej zapomnianej codzienności
by uslyszeć owe zachrypnięte glosy:

SZMIRA!

Widzę samolóbność i narcyzm
gdzie ta pasja ?
gdzie ideały ?
gdzie nasi następcy ?

Cieszy mnie widok waszej duszy
Tylko...
Po co mi ona ?
Zachowajcie ją dla siebie
by nikt nie ukradł.

Poezja umarła...
ignorancja króluje
dobrze żesmy już w piachu,
który wchłonie nasze łzy
schyłku...

fatalny 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 maja 2000

Inne teksty autora

Matko ma
vompierz
Wybaczcie
vompierz
Kolejny dzień
vompierz
The last one
vompierz
Wolnosc umyslu
vompierz
Prawda
vompierz

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca