Urodziłem Się Aniołem

Stedam


Urodziłem się Aniołem.
Me dzieciństwo czyściec zimny,
Me dzieciństwo zimny kamień,
Zimne groby,
Twarde życie.

Urodziłem się Aniołem.
Moja młodość piekło wrzące,
Moja młodość wrzące rzeki,
Wrzące głowy,
Twarde życie.

Urodziłem się Aniołem.
Jeśli miałbym umrzeć
Diabłem,
Lepiej,
Bym się nie urodził.

     10 sierpień 1992


Stedam
Stedam
Wiersz · 22 września 1999
anonim