Świat milczał gdy syn jego
Darł w strzępy honor ojców
Podpalał krzyże na wzgórzu
Słów złych niezrozumienia
Świat milczał gdy syn jego
Nie wierzył w słońce i w wodę
Zadając kłam życiu czy Bogu
Odrzucił dar istnienia
grzech śmiertelny
Onir
Onir
Wiersz
·
17 maja 2000