krzyk w drzewo

Onir

krzyk w drzewo
by roztopić lód
głód i wicher łka

krzyk w ziemię
aby wydrzeć sok
mrok i proch i piach

krzyk w wodę
gdy oddechu brak
jak ptak gdy nie ma piór

krzyk w ogień
gdy gotuje krew
jak lawa spływa z gór
Onir
Onir
Wiersz · 17 maja 2000
anonim