Rzeczywistość

T. Len

Myśli wciąż uciekają
W czas grzeszny i piękny
Gdzie miłość beztroska
Kochała się we mnie
Gdzie noc kochanką była
A dzień ukojeniem cudownym
Dzisiaj noc jest męczarnią
Bo tylko smutek mnie pieści
Dzisiaj dzień jest męczarnią
Wrzeszcząc uparcie
Miłość odeszła !
Pustkę przysłała ...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 4 głosy
T. Len
T. Len
Wiersz · 17 maja 2000
anonim