Literatura

Jest czas jeszcze (wiersz)

Tomasz Wrona

Tren żałobny po tragicznej śmierci mojego najbliższego przyjaciela Jacka Stoli. (Jacek Stola zginął śmiercią tragiczną dnia 2.V.2000r mając zaledwie 30 lat)
Jest czas jeszcze

Dziś sobota!, miała być wódka, herbata,
Kanapki, do rana, jak zwykle do białego,
A ty się czernią wymigujesz z tego świata ?
Nie, tak się nie godzi przyjacielu, kolego,

Ja wiem, że to kłamstwo, że śpisz tyko, że słuchasz .
Bo na to czekam, że w trumny wieko zapukasz,
Że znak dasz bym je ! Jest czas jeszcze, jest czas jeszcze.
Popatrz, popatrz na mą dłoni , w garści grudę mieszczę.

Dla Ciebie ? Czerń czarnoziemu w paznokcie wchodzi,
W zębach skrzypi modlitwą by się lżejszą stała
Nie puszczę , nie padnie jeszcze najcięższa skała,
Jest czas, krótki czas jeszcze by się z tym nie zgodzić.

niczego sobie– 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 23 maja 2000

Inne teksty autora

List do Kingi
Tomasz Wrona
Kazimierz Polak
Tomasz Wrona
Natalia
Tomasz Wrona
Na wsi w niedzielę.
Tomasz Wrona
Białooki Duszogłodny
Tomasz Wrona
Pytam ciebie
Tomasz Wrona
Mewy
Tomasz Wrona
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca