*

Brodacz

rój ogryzków:
cierpkie dziewczęta
na suto zastawionym stole
pełnego słońca
bielszego od ich ud
w ten wiosenno-gorzki
migdał poranka

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 5 głosów
Brodacz
Brodacz
Wiersz · 2 stycznia 2003
anonim
  • SKC - Arek Sokal
    Jak to dawniej mawiali: "Kto pierwszy, ten lepszy".
    A na dodatek taki pikatny wierszyk na nowy rok... A może raczej "smakowity" ..?

    Zależy od orientacji.
    W każdym razie - wszystkiego spełnionego w nadchodzących dniach i nocach.

    · Zgłoś · 21 lat temu