Motyle bez skrzydeł

Natalia

Znam jeszcze kilku ludzi
Odwiecznych buntowników
Którzy wciąż szukają
Drążą dziury w duszy

Są jak motyle bez skrzydeł
Wśród pustej gry
Prowincjonalnych aktorskich scenek
Po omacku szukają prawdy

Zadają retoryczne pytania
I odpowiada im śmiech
Bezczelny i głupi
Śmiech ociemniałych

26 X 2002,
Wałbrzych
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 8 głosów
Natalia
Natalia
Wiersz · 16 kwietnia 2003
anonim
  • Michał
    nie podoba mi sie........................................

    · Zgłoś · 21 lat temu
  • nF
    nie podoba mi się. Zapominanie o czym się pisze, powtarzanie schematów i takie pisanie niby dużymi literami.

    · Zgłoś · 21 lat temu
  • roozia
    niby cos w tym jest, ale w sumie to strasznie ten text górnolotny,
    przerost formy nad treścią, a treść jest ważniejsza

    · Zgłoś · 21 lat temu
  • Janek
    Ten wiersz naprawdę mile mni łechce...

    · Zgłoś · 21 lat temu
  • marleyka
    zakonczenie jest naprawde niezle! :)

    · Zgłoś · 21 lat temu