patrzę wzdłuż ulicy
gdy jedenaście ulic wychodzi z budynku
po ciężkim, stłoczonym dniu
każda ulica pali paperosa
lakieruje paznokcie u dłoni i stóp
a oto zza rogu jaskrawi się clown
i róze i jeszcze życzenia
wszystkiego najlepszego
w tym słodko-gorzkim dniu
Brodacz
Wiersz
·
30 kwietnia 2003
-
nFdobre. Przyznam, że pierwszy czytany tekst, w którym urzyte słowo "clown" nie razi.
-
nFo jejku, "użyte" oczywiście. Zły nF, zły. I regresja.
-
whiteshrewGratulacje…….Naprawdę bardzo dobry wiersz!! Zaczynam wierzyć, że w końcu jakieś dobre wiersze też się pojawiają na tej stronie :)