Szła sama ciemną aleją
Szybko ze zwieszoną głową
Oczy przepełnione płynem - nie znała go
nigdy nie był aż tak słony
To nieważne
w głowie huczało
Ona tak młoda nie jest przecież zdolna...
A jednak stało sie
Jak najszybciej dotrzeć do domu
dotrzeć do domu
do domu
domu
Tak, tyle sie teraz liczy
Już
Przekręca klucz
Wchodzi
Niemożliwe na środku
stoi On to napewno On
choć nie zdążyła
mu sie przyjrzeć
Patrzy na nią
jego oczy przepełnione bólem
- mamo dlaczego?
...W mieszkaniu znaleziono
zwłoki 20letniej kobiety, przyczynę
śmierci bada policja
W osiedlowym śmietniku
znaleziono zwłoki noworodka...
Karolia
Wiersz
·
30 kwietnia 2003
-
nFOna tak młoda nie jest przecież zdolna...
-
bansheeMnie się bardzo podoba. Myślę, że za tym wierszem kryję się dużo więcej niż na początku się zdaje.
-
Doloresto może tylko zszokować.... w końcu ktoś głośno o tym mówi