Literatura

Modlitwa (wiersz)

Oryphiel

Odbierz mi całe złoto
Zatrać moją mamonę
Sławę wrzuć w błoto
I niechaj w ogniu spłonę

Wez moje dni zdrowe
Zabierz mi urodę
Uśmierć mą mowę
I niechaj skoczę w wodę

Ześlij na mnie katusze
Pogrzeb mą nadzieje
Wyrwij mi duszę
I niechaj wiatr ją rozwieje

Poślij mnie do Doliny Cienia
Zabij resztkę istnienia
Pozbaw dobrego imienia
I niechaj przykryje mnie ziemia

Proszę Cię tylko, Panie Wszechmogący
Daj mi choć przez życia krótką chwilę
Odczuć miłości wzajemnej dotyk gorący
Proszę Cię Panie, błagam tylko o tyle.

słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 czerwca 2000

Inne teksty autora

Leśniczówka
Oryphiel
Filozof
Oryphiel

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca