Literatura

m (wiersz)

m

sdkdjd klff
mksi isdofdnv k dfkfd

niczego sobie– 13 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
nF
nF 13 maja 2003, 01:21
dlaczego to-to jest w poezji? Dla dziw
nej wersy
fikacji? (error, mam nadzieję, że darujesz mi tą mylona parafrazę)

czy obieranie codziennie mandarynki nie jest melancholijne? Wszyscy byliśmy kiedyś sobą bardziej. Ty nie masz nic do powiedzenia, a my nie mamy po co uśmiechnąć się do Ciebie pytająco.
Luźny Wiesiek 13 maja 2003, 01:52
Muszę się powstrzymać z oceną tego tekstu ponieważ (moim zdaniem) to nie jest wiersz. Dla mnie poezja powinna być pociskiem skondensowanej emocji. Natomiast to co proponujesz jest fragmentem jakiegoś ciągu myślowego, skądinąd interesującego, ale to jest wyraźnie proza... Przeczytałem inne twoje teksty i podobne uwagi nasunęły mi się przy mniej więcej połowie z nich. Nawet ich tytuły brzmią jak tytuły opowiadań. Bardzo podobał mi się Tryptyk (choć do niego też można odnieść te zastrzeżenia) - chętnie przeczytałbym dłuższy tekst utrzymany w takiej konwencji. Każda z jego części to potężny "hak narracyjny", który byłby dokonałym pierwszym akapitem dobrego opowiadania.
Takie sobie mam wrażenie.... ;) .... nie gniewaj się.
forever 13 maja 2003, 15:20
hę? (błyskam dzisiaj elokwencją)
grazyna 15 maja 2003, 05:52
hę? a to co? wiersz?

jaka tam nicosc? oddychasz, czujesz melancholie, myslisz o zjedzeniu obieranej mandarynki - mysl co piszesz Autorze.
Janek 15 maja 2003, 14:51
Jak dla mnie za dużo pretensji w wersach 5 i 6. Za to dwa ostatnie uważam za trafione.
inny 23 maja 2003, 16:33
określe to jednym zdaniem:
Poezja jest wszystkim-wszystko jest poezją.
nF
nF 23 maja 2003, 20:30
znaczy że Matrix?
(fallow the white poem)
Magdalena 16 czerwca 2003, 14:51
Bardzo podoba mi się ten tekst.Właśnie dlatego że ma taką dziwną intrygującą budowę i dlatego,że on o czymś opowiada. Pięknie wkomponowana fizolofia życiowa.Naturalnie nie wiem jak to odbiera autor,ale każdy inaczej widzi poezję...
przysłano: 15 marca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca