Literatura

Co do żółtego kubka...? (wiersz)

WIKA

Zółty kubek, to symbol naszej przyjaźni i tego, co u mnie w domu na ludzi czeka
KOLEJNY RAZ OTWORZYŁAM DRZWI,
ABYŚ MÓGŁ PRZEZ NIE WYJŚĆ,
KIEDY ZNOWU JE OTWORZĘ.
KOLEJNY RAZ PRZERWAŁAM SNY,
ABYŚ MÓGŁ WIERZYĆ, ŻE JEST KTOŚ,
KTO CI ZAWSZE POMOŻE.
KOLEJNY RAZ PIŁEŚ W ŻÓŁTYM KUBKU KAWĘ
PRZEDSTAWIAJĄC SWOJĄ SZARĄ SPRAWĘ,
A JA SŁUCHAJĄC, DAŁAM CI KOLEJNĄ RADĘ,
PRZEPIS NA NOWE ŻYCIE.
KTO CHOĆ RAZ OTWORZY MI DRZWI,
ABYM MOGŁA PRZEZ NIE WYJŚĆ,
KIEDY ZNOWU JE OTWORZY?
KTO PRZERWIE DLA MNIE SNY,
BYM MOGŁA WIERZYĆ, ŻE JEST KTOŚ,
KTO MI ZAWSZE POMOŻE?
KTO MI PODA W ŻÓŁTYM KUBKU KAWĘ?
A JA PRZEDSTAWIAJĄC SWOJA SZARĄ SPRAWĘ,
Z CZYICH UST USŁYSZĘ RADĘ,
PRZEPIS NA NOWE ŻYCIE?

słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
25 kwietnia 2007, 12:29
ale gierus beznadzieja uuuuuuuuuuuuuuuu
przysłano: 7 czerwca 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca