Literatura

A więc dziękuję (wiersz)

WIKA

Cóż mogę powiedzieć poza tym , iż dziękuje wszystkim, którzy ze mną wytrzymali? (wiersz ma dwie odrębne części)
A więc dziękuję przyjaciele moi,
Za miłość, przywiązanie
Choć serce bardzo boli,
Nic po nas nie zostanie.

A więc proszę ostatni raz,
O wybaczenie, zrozumienie
Ten dom, co zawsze nasz
Czeka na pożegnanie

A więc żegnajcie przyjaciele moi
Jutro odejdziecie daleko
A jeśli dobry Bóg pozwoli
Będę gdzieś na was czekać.


Czymże jest moja ręka,
Wobec tylu różnych rąk?
Czymże moja miłość,
Wobec miłości zabranej gdzieś stąd?
Czymże są oczy moje,
Wobec tylu oczu piwnych?
Czymże jest serce moje, Wobec tysiąca innych

słaby+ 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 czerwca 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca