Nic nie potrafię
WIKA
NIC NIE POTRAFIE
Nie potrafię dziś napisac,
Jaka pustkę w sobie mam
Nie potrafię już wyrazić.
A ty w kącie siedzisz sam.
Nie potrafię być już dzieckiem
Swych rodziców ukochanych,
Nie potrafię dać nic więcej
Poza wiadrem łez wylanych.
Nie potrafię siedziec cicho,
Nie potrafię dluzej krzyczec,
Nie potrafie mówic z pychą,
Pacież w kacie gdzies doliczyć.
Lecz wsród wszystkich nieprawosci
Jedno znaczy bardzo wiele.
Nie potrafie, i juz nigdy
Być prawdziwym przyjacielem.
WIKA
Wiersz
·
7 czerwca 2000