Czasami

Magdalena Komoń


Macie takie ładne twarze
(smutne...)
pokreślone czasem
przypalone latem

Ręce macie ładne
(smutne...)
zepsute perłami
jesieni
naszej narodowej

Wszyscy jesteście
tacy piękni
kiedy
kiedy jesteście sami
(smutni...)

Magdalena Komoń
Magdalena Komoń
Wiersz · 8 czerwca 2000
anonim