Literatura

Czekam na ciebie (wiersz)

Szary wilk

Czekam na Ciebie,

moje kochanie,

klękam przed Tobą,

na prawym kolanie.



Wino na stole,

czeka na Ciebie,

by Ci u mnie było,

lepiej niż w niebie.



Siadam na krześle,

zapalam świeczki,

by udaremnić uczucią,

zbyt szybkiej ucieczki.



Patrze na zegarek,

minuty wolno płyną,

lecz moje uczucia,

coraz szybciej giną.



Wreszcie wypijam wino,

gaszę świeczki,

i próbuje kolejnej,

do rzeczywistości ucieczki.



Nie jestem jedynym,

któremu samotność doskwiera,

choć jest to brutalne,

to ona nie wybiera.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 8 stycznia 2008, 16:29
o kurcze ! szary wilku ! gore ! :) zabierz to . poczytaj troszke wierszyków . na początek lekkich . choćby Tuwima , Jasnorzewską. później weź się za innych . później spójrz na tą swoja rymowanke i napisz od nowa. i przynieś ja tu ponownie . powodzenia.
Szary wilk
Szary wilk 8 stycznia 2008, 16:32
Widać jednak że wiersze to niejest moja specjalizacja:)
przysłano: 8 stycznia 2008 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca