Literatura

x (wiersz)

gota

ubóstwione myśli
gardzone zazdroscią
marzenia
rozmyte jedną farbą
pastelowe wspomnienia
uraczone skłonem
i tronem z cierni
dla królowej boleści

drewniane półki
z pamietnymi zdjęciami
podpisy na ścianie
kartki pomięte
i łzy zebrane

lekkie oddechy
w tym powietrzu pamiętne
i odciski dłoni
na aksamitnej pościeli
słowa zlepne już zagięte
dźwięk ich jak oblęd się chwieje

w doniczce niepodlana gałąź
ukąszona pokusa i nadzieją
liść pożółkły
widać nawet igły na nim...

słaby 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 maja 2001

Inne teksty autora

......
gota
śp. JA
gota

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca