Literatura

Komu? (wiersz)

Nelly

Chciałam napić się czarnej herbaty, ale
Drżą mi ręce.
Podchodzę do okna, miotam się cała.
Zaraz znów przyjdziesz.
Czas płynie wolno,
Zbyt wolno, gdy czekam,
Tak, jak tylko na Ciebie umiem.

Szalone serce bije niezręcznie.
Coraz to szybciej, mocniej, boleśniej,
I woła, woła o swoje szczęście,
Aby się w Tobie zanurzyć i stanąć,
Jak we śnie.

Więc przyjdziesz znowu.
Samotna w czekaniu płaczę i krzyczę,
I już, już jesteś,
Rzucam się w Ciebie
Jak w gwiezdną otchłań,
Całuję i kocham i sacrum bezczeszczę
I opadamy ciężcy od grzechu,
Szepcemy słowa magiczne, konieczne
A serce z bólu do cna wyczerpane
Usypia kojone tym słodkim szeptem.


17.12.2002

niczego sobie 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
nF
nF 28 lutego 2003, 16:11
I tu błędy logiczne, ale mniej. Parę ładnych rzeczy, ale poziom oklepany, niestety...
ktosktokocha 16 marca 2003, 21:19
podoba mi sie jedynie stosunek tytulu do rozwiniecia reszta jest oklepana aczkolwiek mila
przysłano: 27 lutego 2003

Inne teksty autora

***
Nelly
Miłość
Nelly

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca