Literatura

tatuaze (wiersz)

little_devil

Nie moge sie juz doczekac…
Kolejny obrazek rodzi sie na mojej skorze
Niecierpliwym wzrokiem sledze igly
ktore znacza ma skore kolorami

Juz jest! Jestem dumnym ojcem
Czy moze tez matka, chyba tak
W bolu narodzilo sie cos nowego
Cos tylko mojego… na zawsze

Ide ulica, spogladajasz na mnie z zaciekawieniem,
Mowisz: Patrzcie na niego! Ale dziwak, obrzydliwy!
Szkoda, ze nie widzisz nic poza barwnymi obrazkami…
Dziwna, dla Ciebie, powloka…

Czy to prawda, to co myslisz?
To, ze jestem pusty w srodku,
Bez uczuc, mysli, wnetrza?
Zobacz! Napisalem wiersz!

Ale to nic. Ty zawsze bedziesz taki sam…
Slepy I gluchy na innych … oceniasz po wygladzie…
A ja… ja dodam kolejny obrazek…
Uciekne jeszcze dalej od twojego bezbarwnego swiata!

Moja skora sie niecierpliwi… Jutro znowu…
Znajomy bol grawerowania mojego ciala…
Juz sie nie moge doczekac, nerwowo podryguje…
Nie moge myslec o dniu, w ktorym zabraknie ‘czystej’ skory!



Sydney, 26.07.2000

słaby+ 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
anatomik
anatomik 5 lipca 2006, 12:17
strona hmmmm nie zaciekawa
przysłano: 28 lipca 2000

Inne teksty autora

Zrozumienie?
little_devil
****
little_devil
***
little_devil
**
little_devil

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca